Przed nami zapowiada się największe takie wydarzenie kulinarne, jakie może tylko być! Od jutra (13 marca) zaczyna się festiwal Restaurant Week. Na czym on polega? W całej Polsce, w wielu miastach takich, jak Białystok, Bydgoszcz, Kraków, Łódź, Śląsk, Szczecin, Trójmiasto, Warszawa, czy też Wrocław oraz oczywiście Rzeszów będzie można w specjalnych, wybranych restauracjach zjeść nietypowe potrawy oraz desery z menu, które przygotowują już teraz szefowie kuchni, tak, by zadowolić wszystkich gości najlepszym kunsztem kulinarnym, oraz niesamowitym smakiem. W tym roku, w wydarzeniu tym bierze udział aż 400 restauracji z całej Polski. Aby zamówić sobie takie danie, w danym miejscu, trzeba zarezerwować stolik, na stronie internetowej – https://festival.restaurantclub.pl/restaurantweek.
Na wszystkich gości, którzy odwiedzą daną restaurację, czeka nietypowe, ciekawe menu. Potrawy, jak zapowiadają szefowie kuchni, których będzie można spróbować zostaną przyrządzone tak, by smakowały podobnie jak w najlepszych, światowych restauracjach. Za jedną wizytę do takiej knajpki, za wszystkie potrawy (przystawkę, danie główne oraz deser) zapłacisz jednorazowo 69 zł. Tegoroczna, wiosenna edycja całego festiwalu będzie obfitowała także w dania, których receptura powstała niedawno temu, zgodnie z nowoczesnymi trendami. Jeśli zdecydujesz się na to, by zamówić sobie miejsce w takiej knajpce, spróbujesz trzydaniowego menu razem z koktajlem. Do całego zestawu możesz dołączyć na przykład colę, herbatę albo jeszcze inny napój.
Poprzednie edycje na pewno były rekordowe. Organizatorzy przewidują, że i tym razem, gości restauracji będzie sporo. W końcu to idealna okazja do tego, by spróbować czegoś nowatorskiego, czego nie serwują na co dzień wszystkie inne restauracje. Do tej pory, w Polsce knajpki odwiedziło w jednej edycji aż 137 tysięcy gości, z kolei w kolejnej było to aż 145 tysięcy głodnych tych kulinarnych eksperymentów. A jedna wizyta w restauracji będzie trwała do 90 minut, tak by nie zajmować kolejki.
A hasłem tegorocznej edycji są – kulinarne newsy, trendy oraz historie związane z serwowanymi potrawami. Restauratorzy zapraszają do licznego przybywania w tym roku, by skosztować przysmaków, które serwuje się na całym świecie.
Które restauracje na Podkarpaciu, będą serwowały takie ciekawe menu?
Jeśli chodzi o nasze województwo, specjalną ofertę przygotowały takie restauracje, jak – Umami (ul. Architektów 13 w Rzeszowie), Blue Diamond (Nowa Wieś 414), Hokus 2.0 (ul. 3 Maja 13 w Rzeszowie), Zielony Kompleks Dwór Ostoya (Jasionka 1) oraz Kulisy – Hotel Falcon (ul. Jastrzębia 29 w Rzeszowie). Kliknij w link powyżej, by przeżyć wspaniałą kulinarną przygodę, zasmakować przede wszystkim ciekawych i kreatywnych dań, jakie je się w światowych restauracjach.