sobota, 27 kwietnia, 2024
spot_img
+

Małgorzata Jarosińska-Jedynak powołana na stanowisko wiceprezesa Portu Lotniczego Rzeszów – Jasionka

Krzysztof Gałkowski
    Redaktor / Dziennikarz - Kurier Rzeszowski - portal, gazeta, TVi
    - Reklama -

Od 1 lutego 2024 roku Małgorzata Jarosińska-Jedynak zajmuje stanowisko wiceprezesa Portu Lotniczego Rzeszów-Jasionka.

Absolwentka inżynierii środowiska oraz studiów podyplomowych z bezpieczeństwa i higieny pracy na Politechnice Rzeszowskiej, Małgorzata Jarosińska-Jedynak, odnosiła sukcesy w różnych instytucjach, w tym w Podkarpackim Urzędzie Wojewódzkim i Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego, gdzie pełniła funkcję dyrektora Departamentu Wspierania Przedsiębiorczości.

W listopadzie 2018 roku premier Mateusz Morawiecki powołał ją na stanowisko podsekretarza stanu w Ministerstwie Inwestycji i Rozwoju. Rok później awansowała na stanowisko ministra funduszy i polityki regionalnej, stając się częścią rządu. W 2020 roku objęła stanowisko sekretarza stanu w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej, pracując w randze ministra do końca ubiegłego roku.

Przez całą swoją karierę zawodową aktywnie wspierała rozwój województwa i kraju, koncentrując się na wsparciu przedsiębiorczości i realizacji kluczowych inwestycji mających wpływ na poprawę jakości życia mieszkańców. Posiada specjalistyczną wiedzę w zakresie pozyskiwania środków europejskich oraz zarządzania projektami inwestycyjnymi.

Obecnie, od 1 lutego 2024 roku, Małgorzata Jarosińska-Jedynak pełni funkcję wiceprezesa Portu Lotniczego Rzeszów-Jasionka, współtworząc zarząd obok prezesa Adama Hamryszczaka i drugiego wiceprezesa Bartosza Górskiego.

- Reklama -

Więcej artykułów