2,7 C
Rzeszów
wtorek, 2 marca, 2021

Amelia Borkowska z Rzeszowa zakwalifikowana do dalszego etapu The Voice Kids

Amelia Borkowska z Rzeszowskiego Domu Kultury oczarowała swoim występem jurorów i zakwalifikowała się do dalszego etapu telewizyjnego programu The Voice Kids. Swoją dalszą przygodę...

Były wiceprezydent Marek Ustrobiński objął stanowisko prezesa MPWiK Rzeszów

Kinga Skowron
    Redaktor / Dziennikarz - Kurier Rzeszowski - portal, gazeta, TVi
    - Reklama -

Marek Ustrobiński przez 16 lat pełnił funkcję wiceprezydenta Rzeszowa, ale zrezygnował z jej pełnienia ze względu na odejście ze swojej funkcji prezydenta Tadeusza Ferenca. W ten piątek objął stanowisko prezesa Miejskiego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji w Rzeszowie.

W październiku zeszłego roku ze stanowiska prezesa zrezygnował Robert Nędza. Miał zastąpić go dyrektor ds. technicznych Robert Potoczny, ale odrzucił ofertę, przez co Rada Nadzorcza ogłosiła konkurs, który w ostatecznym rozrachunku nie został rozstrzygnięty, ponieważ kandydaci nie spełniali określonych wymogów.

Kolejny konkurs się nie odbył, ponieważ Rada Nadzorcza Konkursu zdecydowała, że stanowisko prezesa MPWiK obejmie Marek Ustrobiński, który przystał na tę propozycję.

Ustrobiński zakończył pracę na poprzednim stanowisku po wcześniejszej rezygnacji Tadeusza Ferenca z funkcji prezydenta Rzeszowa. Automatycznie stanowiska stracili wówczas jego zastępcy.

- Reklama -

Więcej artykułów