niedziela, 28 kwietnia, 2024
spot_img
+

    Zbliżają się targi zdrowej, lokalnej żywności już w nadchodzący weekend w G2A Arenie!

    Polecamy

    Justyna Kozłowska
    Justyna Kozłowskahttps://kurierrzeszowski.pl/
    Redaktor / Dziennikarz - Kurier Rzeszowski - portal, gazeta, TVi
    - Reklama -

    W nadchodzący weekend – w sobotę 16 grudnia oraz w niedzielę 17 grudnia wybierz się do G2A Areny w Jasionce, obok popularnego lotniska na Podkarpaciu na wyjątkowe wydarzenie. Zbliża się mianowicie EKOGALA – Międzynarodowe Targi Produktów i Żywności Wysokiej Jakości. A to oznacza, że w tym roku, w jednym miejscu czekać będą na ciebie już po raz siedemnasty producenci różnych bio oraz eko produktów, nie tylko polskiego pochodzenia, ale też zagranicznego. Także wielu wystawców będzie pochodziło oczywiście z naszego regionu, z Podkarpacia!

    Organizowana EKOGALA to idealny moment, zarazem miejsce, by otrzymać, tym samym kupić przede wszystkim zdrowe, regionalne przysmaki, w tym – miody, sery, wędliny, pieczywo, przetwory i wiele, wiele więcej. A oprócz tego, na wszystkich przybyłych tego dnia, do Jasionki, czekać będzie strefa warsztatów i animacji, różne konkursy z nagrodami, degustacje, live cooking, konferencja oraz występ artystyczny „Wesele Krzemienickie”. Do tego, będą do rozdania prezenty oraz choinki. Wstęp jest na wszystko darmowy. A po szczegółowe informacje sięgnij, wchodząc na stronę internetową – www.ekogala.eu.

    EKOGALA to nie tylko ogólnopolskie, ale też i międzynarodowe targi żywności i produktów wysokiej jakości, które organizowane są co roku przez Samorząd Województwa Podkarpackiego od 2006 roku. Targi należą do największych tego typu wydarzeń w Polsce i Europie Wschodniej.

    Poznaj dokładny program imprezy!

    W sobotę, pierwszego dnia targi zostaną otwarte już o godzinie 10:00, rano. Także od tej godziny aż do godziny 17:00 będzie można zwiedzać targ, a razem z tym i wystawców ze swoimi wyrobami, od których będzie można kupić zdrową, ekologiczną żywność. Także od 10:00 do 16:00 odbędzie się w międzyczasie konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych, z możliwością obserwowania kuchennych popisów. Od początku, od otwarcia targów, do godziny 17:00 odbędzie się również pokaz wypieków świątecznych, wykonanych z wyłącznie polskich produktów, przygotowanych przesz rzeszowską szkołę gastronomiczną im. Spytka Ligęzy. Uroczyste i oficjalnie otwarcie imprezy odbędzie się tego dnia o 11:00. Od 12:30, przez godzinę odbędą się występy artystyczne. Trochę później, bo od 14:30 do 15:30 mgr farmacji, zielarz oraz dietetyk – Jolanta Miklar przedstawi wykład na temat „Z ziołowego ogródka”, na przygotowanej scenie. Targi zakończą się pierwszego dnia ich trwania wczesnym wieczorem – o godzinie 17:00.

    Kolejny dzień, niedziela – na początku będzie bardzo podobna, co do dnia poprzedniego.  Zorganizowane będą tak samo międzyszkolne rozgrywki kulinarne, pokaz wypieków świątecznych, a także będzie można w dalszym ciągu zwiedzać stoiska z wystawcami oraz ich produktami. Będzie też zorganizowana część wystawowa, a dalej, o 16:00 – rozstrzygnięcie konkursu o gotowaniu, razem z wręczeniem nagród na scenie. Tak samo, niedzielna impreza zakończy się o 17:00.

    Uczestnictwo na targach daje wspaniałą możliwość zakupu zdrowej żywności. Dzięki organizowanemu wydarzeniu można będzie poznać lokalnych producentów, którzy proponują przede wszystkim ekologiczne, swojskie wyroby. To także idealna okazja, do kupienia czegoś w najlepszej jakości przed zbliżającymi się świętami!

    - REKLAMA -
    - Reklama -

    Więcej artykułów

    - REKLAMA -

    Najnowsze artykuły

    - REKLAMA -
    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com