sobota, 27 kwietnia, 2024
spot_img
+

    Warsztaty kulinarne z Kurtem Schellerem w Rzeszowie

    Polecamy

    Justyna Kozłowska
    Justyna Kozłowskahttps://kurierrzeszowski.pl/
    Redaktor / Dziennikarz - Kurier Rzeszowski - portal, gazeta, TVi
    - Reklama -

    Kurt Scheller powraca, aby wypełniać swoją misję. Misję przekazywania swojej mistrzowskiej wiedzy. Dlatego 18 września 2022 atelier kulinarne COOLinarium, pragnie zaprosić na niepowtarzalne spotkanie z niekwestionowanym guru kulinarnym Kurtem Schellerem. Warsztaty te cieszą się ogromną popularnością wśród uczestników. Na te okazję Mistrz przygotował ekskluzywne menu z bardzo szerokim spektrum zagadnień kulinarnych. Będzie można nauczyć się m.in. jak przyrządzać rybę i owoce morza. Warsztaty startują o 11:00, potrwają do 16:00 i odbędą się przy ulicy Ksawerego Dunikowskiego, w Rzeszowie. Bilety na zajęcia z gotowania można wykupić na stronie internetowej www.coolinarium.pl/kup-voucher.

    Uczestnicy, którzy zapiszą się na szkolenie będą mogli zgłębić swoją kulinarną wiedzę dokładnie z przyrządzania ryb i owoców morza.

    Poznają oni, jak przyrządza się:

    CEVICHE Z ŁOSOSIA Z AVOCADO

    DUSZONY FILET PSTRĄGA Z SOSEM GRZYBOWYM

    SOLA DOVER FASZEROWANA OWOCAMI MORZA NA SOSIE KOPERKOWYM

    GRILLOWANE MAŁŻE ŚW. JAKUBA NA SZPINAKU

    KREWETKI W CURRY Z RYŻEM

    DESER NIESPODZIANKA

    W zakupionym pakiecie dostępne będą:

    – 5-godzinne warsztaty kulinarne

    – dostęp do oryginalnych produktów

    – degustacje

    – materiały szkoleniowe w formie pdf.

    – opieka profesjonalistów

    – certyfikat z podpisem mistrza

    – pamiątkowe zdjęcie

    Liczba miejsc ściśle ograniczona. Decydować będzie kolejność zgłoszeń!

    Szczegóły, bilety oraz regulamin na www.coolinarium.pl

    Informacja tel. pod nr 608 367 358 oraz 535 047 547

    COOLinarium Team serdecznie zaprasza!

    Kurt Scheller (ur. 2 kwietnia 1952 w Lucernie) – szwajcarski szef kuchni, krytyk kulinarny, założyciel Akademii kulinarnej.

    Ukończył szkołę gastronomiczną w Lucernie i tam znalazł pierwszą pracę w hotelu Luzernhof. W 1971 przeniósł się do Londynu i rozpoczął praktykę kulinarną w restauracji normandzkiej. Również tu pierwszy raz został szefem kuchni w lunchowej restauracji typu coffee-shop. W 1972 opuścił Wielką Brytanię i udał się do Hiszpanii, gdzie poznawał kuchnię śródziemnomorską. Następnie podróżował przez rok po Europie, by przyjąć posadę w hotelu Hilton w Amsterdamie. Zdobyte referencje wykorzystał do dalszego rozwoju – w 1975, w wieku zaledwie 23 lat, został executive chef w jednym z hoteli na Jamajce, gdzie otrzymał złoty medal podczas wystawy kulinarnej w Montego Bay. W 1979 przeniósł się do Ekwadoru, gdzie był szefem kuchni prezydenckiej. Od 1980 gotował dla szejków w Kuwejcie (zdobył tu kolejny złoty medal). Przez kolejne trzy lata odpoczywał w rodzinnej Szwajcarii, gdzie nie odnosił większych sukcesów, aż do kulinarnego Pucharu Świata w Luksemburgu – przewodził tam drużynie egipskiej. Został uznany Szefem Roku 1989 przez organizację kucharzy Toques Blanches (Białe Czapki). Dwukrotnie był wybierany na szefa tej organizacji. W 1989 otrzymał również zaproszenie do szefowania kuchnią hotelu Moskwa w stolicy Rosji, które przyjął. W 1991 przyjechał do Polski i objął funkcję szefa kuchni hotelu Bristol w Warszawie. W 1995 udał się do Bahrajnu, by po krótkim czasie znów związać się z Warszawą (tym razem szefostwo kuchni hotelu Sheraton).

    Od 2002 roku prowadzi Akademię sztuki kulinarnej sygnowaną własnym nazwiskiem. Prowadził program w telewizji Polsat Alfabet kulinarny Kurta Schellera. Scheller jest zdobywcą wielu nagród, jest jurorem w wielu kulinarnych konkursach oraz członkiem i założycielem organizacji kulinarnych, inicjator założenia Polskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. W 2012 roku był gościem specjalnym w programie MasterChef. W 2013 roku został dyrektorem artystycznym programu kulinarnego Top Chef wyprodukowanego przez stację Polsat. Był gościem specjalnym w finale drugiej edycji programu MasterChef w TVN. Pojawiał się w polskiej edycji Hell’s Kitchen jako ekspert udzielający porad kucharzom biorącym udział w programie.

    - REKLAMA -
    - Reklama -

    Więcej artykułów

    - REKLAMA -

    Najnowsze artykuły

    - REKLAMA -
    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com