niedziela, 19 maja, 2024
spot_img
+

    Na początek września Muzeum – Zamek w Łańcucie przygotowuje ofertę specjalną z wieloma atrakcjami tylko za symboliczną złotówkę!

    Polecamy

    Justyna Kozłowska
    Justyna Kozłowskahttps://kurierrzeszowski.pl/
    Redaktor / Dziennikarz - Kurier Rzeszowski - portal, gazeta, TVi
    - Reklama -

    Jeśli jeszcze nigdy nie odwiedziłeś Zamku w Łańcucie – teraz będziesz mieć doskonałą okazję. Muzeum-Zamek w Łańcucie zaprasza bowiem na wydarzenie pod tytułem „Prawdziwe historie. O zamkowej kuchni” w dniach 1, 2 i 3 września w 2023 roku, które odbędzie się w dawnej Oranżerii. To niezwykłe wydarzenie tematyczne obejmuje specjalne zwiedzanie oraz liczne atrakcje. Bilety są dostępne już w cenie symbolicznej złotówki.

    Kilka praktycznych informacji o zwiedzaniu

    W celu zapisów na wydarzenia towarzyszące można skontaktować się pod adresem: edukacja@zamek-lancut.pl. Miejsca są ograniczone. Bilety można nabyć w kasach w Maneżu lub w budynku dawnej Oranżerii. Spacery zaczynają się pod kolumnami przed wejściem do Oranżerii. Na warsztaty plastyczne i spacery zapisy nie są konieczne. Od 14:30 do 17:30, zwiedzanie dawnej Oranżerii będzie odbywać się przy dźwiękach muzyki klasycznej na żywo (trio smyczkowe – Trio Arco). W sobotę obowiązują zapisy na prelekcję z degustacją prowadzoną przez Macieja Nowickiego. W niedzielę obowiązują zapisy na prelekcje i warsztaty z Julią Wizowską.

    1 WRZEŚNIA, (PIĄTEK)

    – Od 14:30 do 17:30 odbędzie się zwiedzanie przy akompaniamencie muzyki na żywo w wykonaniu Trio Arco.

    – Między 11:00 a 16:00 odbędzie się spacer edukacyjny po ogrodach zamkowych poświęcony roślinom jadalnym.

    – W tych samych godzinach dostępny będzie warsztat plastyczny „Ziołowy medalion”.

    2 WRZEŚNIA, (SOBOTA)

    – O 13:00 zostanie przeprowadzona prelekcja z degustacją, poświęcona dziedzictwu kulinarnej i rekonstrukcji historycznej, prowadzona przez Macieja Nowickiego – Szefa kuchni w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. Wymagane wcześniejsze zapisy.

    – O 16:00 odbędzie się prelekcja dotycząca historii zamkowych kuchni w dawnej Oranżerii, prowadzona przez Edytę Kucaba-Łyszczek, Kustosza i Kierownika Działu Edukacji Muzealnej Muzeum-Zamek w Łańcucie.

    – Kontynuacja spaceru edukacyjnego o roślinach jadalnych oraz warsztat plastyczny „Kartka z zielnika”.

    3 WRZEŚNIA, (NIEDZIELA)

    – Między 11:00 a 12:00 odbędzie się warsztat „Pachnące potpourri” prowadzony przez Julię Wizowską.

    – O 13:00 rozpocznie się prelekcja „Jak cytrusy mogą wesprzeć cię w jesienno-zimową szarugę” również prowadzona przez Julię Wizowską.

    – Między 15:00 a 16:00 odbędzie się warsztat „Herbatki ziołowe na wzmocnienie”, prowadzony przez tę samą osobę.

    Serdecznie zapraszamy!

    - REKLAMA -
    - Reklama -

    Więcej artykułów

    - REKLAMA -

    Najnowsze artykuły

    - REKLAMA -
    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com