Smaczne sery, regionalne chleby i wędliny, miody, świeże owoce i warzywa, pyszne ciasta, ekologiczne przetwory – to wszystko będzie można kupić na Podkarpackim Bazarku w Rzeszowie. Impreza gromadzi rzesze miłośników zdrowej żywności.
Sprzedawane wyroby pochodzą od lokalnych producentów. Na bazarku pojawia się zazwyczaj około 100 wystawców z regionu. Oferowane przez nich produkty są świeże, smaczne, ekologiczne i zdrowe.
W jednym miejscu będzie można kupić wszystko – od jedzenia, przez wyroby pszczelarskie, różne odmiany roślin, po oryginalne rękodzieło – wprost od ich producentów.
– To już 12. edycja przedsięwzięcia, które niezmiennie cieszy się dużym zainteresowaniem wśród mieszkańców
– mówi Krystyna Stachowska, wiceprezydent Rzeszowa.
Podkarpacki Bazarek odbędzie się w sobotę, 26 kwietnia, jak zawsze w Parku Papieskim (parking od al. Armii Krajowej) w godz. 8 – 14. Targ organizuje Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale i Urząd Miasta Rzeszowa.
A takie targi odbędą się w tym, 2025 roku jeszcze w Rzeszowie 24 maja, 14 czerwca – zaraz przed wakacjami, 20 września, 25 października oraz 22 listopada – na jesień oraz 6 grudnia, tuż przed Świętami Bożego Narodzenia. Wtedy właśnie będzie można kupić na takim Bazarku wspaniały prezent na wypadające w tym czasie Mikołajki oraz pod choinkę.