niedziela, 14 lipca, 2024
+

    Chcesz zjeść w Rzeszowie pyszną jagodziankę? Wpadnij do piekarni Mały Format na Matejki!

    Polecamy

    Justyna Kozłowska
    Justyna Kozłowskahttps://kurierrzeszowski.pl/
    Redaktor / Dziennikarz - Kurier Rzeszowski - portal, gazeta, TVi
    - Reklama -

    Dokładnie 8 maja Mały Format otworzył po raz pierwszy swoje drzwi dla swoich gości – zarówno rzeszowian, jak i wszystkich innych odwiedzających stolicę Podkarpacia, w tym turystów przybywających z odległych miast, miasteczek czy w końcu innych zakątków świata. Piekarnia oferuje nie tylko pyszne pieczywo, ale też i słodkie drożdżówki, w tym aromatyczne jagodzianki z charakterystyczną kruszonką na wierzchu. Co jeszcze posiada w ofercie to miejsce, które znajduje się przy ul. Matejki 6a? Czym się może pochwalić? Dlaczego warto tam wpaść?

    Chociaż miejsce to ma tylko powierzchnię 40 m2 i jest bardzo kameralne, oferuje przepyszne specjały, które są świeże, pachnące, chrupiące i jeszcze ciepłe, prosto z pieca. Mimo tak małego pomieszczenia, właścicielom udało się zagospodarować przestrzeń w taki sposób, by wszyscy klienci mogli podejrzeć proces tworzenia każdej bułki, drożdżówki czy w ogóle pieczywa. Piekarnia otwiera swoje drzwi już od 7:30 (pieczywo), a od 9:00 dostępne są również słodsze bułki, w tym właśnie jagodzianki. Piekarnia otwarta jest prawie przez cały tydzień.

    Co serwuje piekarnia?

    Piekarnia charakteryzuje się tym, że tworzy pieczywo wyłącznie na zakwasie. Poza tym można tutaj kupić bagietki, bułki, bajgle. Można też tutaj znaleźć słodkie rolls i brioche, także na słono (francuskie lekko słodkie pieczywo drożdżowe). Ten punkt gastronomiczny na mapie Rzeszowa planuje także oferować wszystkim klientom słodkie oraz wytrawne wypieki z ciasta francuskiego. Chleb pszenny i pszenny z koperkiem, pszenno-żytni, pszenny z sezamem, pszenno-żytni z ziarnami, żytni sam, albo ze słonecznikiem z żurawiną, czy z orzechem włoskim także znajduje się w ofercie tego miejsca. Również można tutaj dostać bułki pszenno-żytnie.

    Wpadajcie i delektujcie się ciepłymi jeszcze, świeżymi bułkami, drożdżówkami, czy w końcu chrupkim, gorącym jeszcze pieczywem.

    - REKLAMA -
    - Reklama -

    Więcej artykułów

    - REKLAMA -

    Najnowsze artykuły

    - REKLAMA -
    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com